وکیل کیفری کیست؟

دعاوی کیفری را  شاخه ای ازحقوق جزا است که در واقع  شامل جرایم،مجازات ها و قوانین جزایی می باشند.به همین دلیل است که میان دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی تفاوت هایی وجود دارد.

از این رو وکیل کیفری به شخصی اطلاق می شود که در دعاوی کیفری تخصص و تجربه کافی داشته باشد.

وکیل کیفری علاوه بر آنکه باید بر علم جرم شناسی اشراف کامل داشته باشد باید تا حد زیادی به اصول روانشناسی و شخصیت شناسی مسلط  باشد. وکیل کیفری باید آنقدر با تجربه و توانا باشد که در آغاز صحت اطلاق جرم به عمل را تشخیص دهد ، نسبت اتهام به مظنون را بررسی کند و درباره آن نظر خود را اعلام کند. در این موارد دقت وکیل کیفری که با جان افراد ارتباط مستقیمی دارد بسیار اهمیت دارد.

 

تفاوت های دعاوی کیفری با دعاوی جزایی

دعاوی کیفری با دعاوی حقوقی تفاوت های بسیار زیادی دارد که همین امر نشان دهنده آن است که چرا حتماً باید به سراغ وکیل کیفری برویم که در قوانین کیفری تجربه زیادی دارد.

1-در دعاوی حقوقی، افراد این امکان را دارند که اقدام به

اخذ وکیل حقوقی کنند اما در صورتی که وکیل نداشته باشند مشکلی ندارد. اما در دعاوی کیفری، متهم و شاکی طبق قانون مم  به گرفتن وکیل کیفری هستند، در صورتی که هر کدام از طرفین شرایط لازم را برای گرفتن وکیل نداشته باشند، دادگاه یک وکیل تسخیری به آنان معرفی خواهد کرد تا بدین ترتیب طرفین هر دو دارای وکیل باشند.

 

2-در دعاوی کیفری دادگاه برای شخصی که مرتکب جرم شده است، مجازات تعیین می کند اما در دعاوی حقوقی مجازاتی وجود ندارد و فرد صرفاً مم به باز پس دادن حقوق مدنی افراد است.

 

مشاوره با وکیل کیفری در تبریز

 

3-شکایت های کیفری به هر صورتی می توانند تقدیم دادگاه شوند اما شکایت های حقوقی حتما باید به صورت دادخواست به دادگاه تحویل داده شود.

4-در دعاوی کیفری به شخصی که شکایت کرده است شاکی و به شخصی که از وی شکایت شده است متشاکی یا متهم گفته می شود و به موضوع پرونده نیز اتهام می گویند. این در حالی است که در دعاوی حقوقی به فردی که شکایت کرده خواهان و به شخصی که از او شکایت شده خوانده می گویند و موضوع مورد بررسی نیز خواسته است.

5-در دعاوی کیفری زمانی که دادگاه می خواهد متشاکی را به دادگاه دعوت کند احضاریه برای وی ارسال می کند اما در دعاوی حقوقی برای خوانده اخطاریه ارسال می شود.

6- در دعاوی حقوقی با پس گرفتن شکایت از طرف خواهان پرونده بسته خواهد شد اما در دعاوی کیفری حتی با پس گرفتن شکایت نیز پرونده بسته نخواهد شد و فرد باید مجازات تعیین شده را بگذراند.

7-در دعاوی کیفری ابتدا پرونده به دادسرا می رود و تحقیقات اولیه در رابطه با پرونده به عمل می آید و سپس به دادگاه فرستاده می شود.

اما در دعاوی حقوقی از همان ابتدا پرونده در دادگاه بررسی شده و روند ارائه رای دادگاه سریع تر صورت می گیرد.

موضوعاتی که مورد بررسی وکیل کیفری قرار می گیرد موارد بسیاری در بر می گیرد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. قتل
  2. جعل
  3. توهین
  4. سرقت
  5. تهدید
  6. ی
  7. خیانت در امانت (چک و سفته)
  8. روابط نامشروع
  9. ایراد ضرب عمدی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها